Fenati met ruim verschil winnaar Japanse Moto3-race

171015_JAP_Moto3_Fenati

Laat het gieten van de regen en niemand is sterker in de Moto3 dan Romano Fenati. Helemaal alleen kwam de Italiaan over de finish van de iets uitgestelde en ingekorte Moto3-race (wegens het opruimen van een oliespoor) op de TwinRing in Japan. Met een verschil van meer dan 4 seconden had Fenati niets te vrezen van zijn landgenoten Niccolo Antonelli en Marco Bezzechi die als de nummers 2 en 3 over de streep kwamen.

Met zijn zege werd Fenati niet alleen degene met de meeste overwinningen in de Moto3, hij deed ook goede zaken in het kampioenschap. Klassementsleider Joan Mir scoorde zijn eerste nul van het seizoen door slechts als zeventiende te finishen, waarmee hij zijn eerste ‘matchpoint’ verspeelde. Het verschil dat Fenati moet overbruggen is echter nog altijd 55 punten.

In de stromende regen was ook wel wat te verwachten van Bo Bendsneyder, maar het circuit van Motegi ligt de Rotterdammer duidelijk niet erg goed. Toch noteerde hij opnieuw een top 10-klassering: Bendsneyder werd negende. Nicolo Bulega, gestart vanaf poleposition, kwam even buiten de baan terecht en moest zich tevreden stellen met de twaalfde plaats.