Nakagami van plaats 30 naar poleposition in thuiswedstrijd

Takaaki Nakagami kwam als overwinnaar uit de bus in een knotsgekke Moto2-kwalificatie. Zo ongeveer het halve veld stond wel een keer eventjes op pole in de veranderende omstandigheden op de TwinRing in Motegi. Zo kon het gebeuren dat Lorenzo Baldassari in het begin nog vooraan stond, maar de race uiteindelijk vanaf plaats 30 moet starten.

Bij Nakagami ging het juist andersom. De Japanner stond halverwege de kwalificatie nog ergens achteraan, maar ronde na ronde werkte hij zich naar voren. “In het begin hebben we nog geprobeerd op regenbanden, maar de laatste twintig minuten werd het elke ronde beter op slicks. Het was wel erg lastig om temperatuur in de banden te krijgen en goed te kijken waar de limiet lag. Maar in de laatste kans kon ik een erg goede ronde neerzetten. Poleposition in je thuiswedstrijd is echt te gek!”

Op de eerste rij wordt Nakagami – volgend jaar MotoGP-rijder – vergezeld door Alex Marquez en Xavier Vierge. De belangrijkste kandidaten voor het kampioenschap, Franco Morbidelli en Tom Lüthi, staan een heel eind naar achter op respectievelijk de vijftiende en dertiende plaats.

Foto: MotoGP.com