Brendon Hartley favoriet voor stoeltje Toro Rosso

(c) Red Bull Content Pool

Toro Rosso is naarstig op zoek naar een tweede rijder voor de Grand Prix van Amerika. Het Italiaanse team is volgens Autosport.com uitgekomen bij Porsche LMP1-coureur Brendon Hartley.

Na de bekendmaking van het vertrek van Carlos Sainz naar Renault leken Daniil Kvyat en Pierre Gasly het rijdersduo voor de race op het circuit van Austin te worden. De Fransman gaat echter strijden voor de titel in de Super Formula.

Hartley is geen onbekende voor Red Bull Racing. Hij maakte van 2006 tot en met 2010 deel uit van het Red Bull Junior Team. De Nieuw-Zeelander was in 2009 en 2010 officiële reserverijder van Red Bull en Toro Rosso. In 2010 werd hij uit het opleidingsprogramma gezet wegens tegenvallende prestaties, maar het Oostenrijkse merk bleef wel sponsor.

Na zijn avontuur bij Red Bull ging Hartley naar de endurance-racerij. De 27-jarige coureur won in 2015 de  wereldtitel in het World Endurance Championship en dit seizoen was hij samen met Earl Bamber en Timo Bernhard de sterkste in de 24 uur van Le Mans.