Vettel denkt nog niet aan pensioen

(c) Ferrari F1

Sebastian Vettel denkt nog niet aan zijn pensioen. Vorig jaar besloot Nico Rosberg plotseling te stoppen toen hij zijn eerste en enige wereldtitel behaalde. Sebastiaan Vettel heeft, door tijdschrift Playboy gevraagd of hij hetzelfde zou doen bij het behalen van een eventuele vijfde wereldtitel, niet die ambitie. “Eigenlijk heb ik er ook nog niet over nagedacht. Ik zie dat als een grote beslissing, niet iets waar je spontaan toe besluit”, aldus de viervoudig wereldkampioen.

Vettel zegt ook niet te begrijpen waarom Rosberg destijds stopte: “Nico wilde een rustiger leven, maar ik zie hem alleen maar van de ene afspraak naar de andere rennen. Wanneer ik tegenwoordig een vrije zondag heb, lig ik op de bank”, aldus Vettel. Rosberg heeft een nieuwe uitdaging gevonden als manager van Robert Kubica en is part-time werkzaam als Formule 1-commentator.

Voor Vettel staat hoe dan ook bovenaan dat hij met veel plezier bij Ferrari werkt. “Ik denk dat iedereen die in een Ferrari gezeten heeft dat kan beamen”, zegt Vettel. De Duitser staat momenteel tweede in het kampioenschap achter Lewis Hamilton.