Toto Wolff heeft geen medelijden met Ferrari

(c) Mercedes

De Aziatische campagne heeft Ferrari geen goed gedaan in de strijd om de wereldtitel. Sebastian Vettel staat 59 punten achter op rivaal Lewis Hamilton en het steigerende paard heeft een achterstand van maar liefst 145 punten op de zilverpijlen. Het kampioenschap lijkt daarmee beslist. Wie denkt dat Mercedes-teambaas Toto Wolff teleurgesteld is over hoe de voorsprong tot stand is gekomen, heeft het mis: “Om als eerste te finishen, moet je eerst finishen.”

Wolff meent dat Ferrari in hun jacht op resultaat de betrouwbaarheid uit het oog is verloren. “Ferrari heeft zelf de grens van hun kunnen opgezocht”, aldus Wolff tegenover Autosport. “Deze sport gaat niet alleen over de snelste wagen en de beste coureur, maar ook over de meest constante prestatie. Wanneer je de grenzen van je kunnen opzoekt loop je de kans dat je die op een gegeven moment bereikt. Natuurlijk hadden we graag gezien dat de strijd op de baan was uitgevochten, maar het gaat er ook om een wagen af te leveren die kan finishen”, aldus Wolff.

Vier races

Wolff meent dat Ferrari’s ontwikkeling van 2016 tot 2017 exceptioneel is te noemen. De recente problemen zijn volgens hem het gevolg van deze snelle ontwikkeling, denkt hij. Wolff laat zich echter geen zand in de ogen strooien door de comfortabele voorsprong. “Er zijn nog vier races te gaan. Laten we ons op de borst kloppen als het kampioenschap binnen is”, besluit Wolff.