Daniel Ricciardo blij met zijn eerste podium op Suzuka

(c) Red Bull

Daniel Ricciardo maakte het feestje voor Red Bull op Suzuka compleet door net als Max Verstappen naar het podium te rijden. Hoewel hij na de start twee plekken verloor, wist hij zich gedurende de race terug te knokken naar P3 en een aanstormende Valtteri Bottas achter zich te houden.

“Dit is mijn eerste keer op het podium hier. Mijn doel voor dit weekend was om dit te bereiken en dat is me gelukt. Dat voelt erg goed. Het circuit bevalt me erg goed en met de wagens van dit jaar is het echt leuk. Op de start na was de race niet echt spannend voor mij, maar aan het einde kwam Valtteri dichterbij. Die druk aan het einde maakte het spannender voor mij”, aldus de goedlachse Australiër op het podium.

Later vertelde Ricciardo nog tegen Ziggo Sport: “Ik ben niet blij met de eerste paar honderd meter van de race. De start was niet goed. Ik weet nog niet of dit aan mij ligt of aan de koppeling, maar dat bepaalde de race wel een beetje.”