Christian Horner zag Verstappen een ‘fantastische race’ rijden

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner kan met een zeer goed gevoel terugkijken op de laatste twee races. Zowel in Maleisië als vandaag in Japan streden zijn coureurs mee om de overwinning. “Jammer van het verkeer in de laatste ronde, want Verstappen reed een fantastische race”, aldus Horner voor de camera van Sky Sports.

Horner was echter niet helemaal gerust op een goede afloop van de race: “Max had een flinke blaar op zijn band, daarom vroeg hij ook over de boordradio of hij de laatste rondes kon aanvallen. Zijn band was slecht en we waren bang voor een zelfde situatie als Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Maar hij wist zijn banden goed te managen.”

Dat Red Bull nu weer mee kan strijden voor het podium komt door het harde werk van het team. “Het team werkt hard. We maken lange uren en dat betaalt zich nu uit. Je ziet dat we de laatste twee weekenden een goede racesnelheid hebben”, vertelt Horner.

De Red Bull-teambaas ziet de komende races nog kansen voor het team: “In Austin en Mexico zijn we minder afhankelijk van de power van de krachtbron en in Brazilië is er altijd een kans op regen.”