Geen straf voor Sergio Perez

(c) Force India F1

Aan de lijst van coureurs met gridstraffen wordt de naam van Sergio Perez niet toegevoegd. Ondanks dat de Mexicaan Lance Stroll tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan hinderde, krijgt hij geen straf.

De stewards bevestigden dat Stroll in de laatste chicane werd gehinderd door Perez, maar ze gaan ervan uit dat de Mexicaan dat niet bewust deed. De Force India-coureur was bezig om een gunstige positie op de baan te creëren voor zijn snelle ronde. Doordat het druk was op het asfalt bevond hij zich daardoor in een ongunstige positie ten opzichte van de aanstormende Stroll. Perez wordt dan ook geen plaatsen teruggezet.

Stroll kwam in zijn eerste run in Q1, doordat hij werd gehinderd door Perez, niet verder dan de achttiende plaats. Zijn laatste poging viel in het water door de crash van Romain Grosjean.