Verstappen ziet na trainingen kansen in jacht op Mercedes

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen houdt een goed gevoel over aan de twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Japan. De Nederlander klokte in de eerste sessie de zesde tijd. In de tweede training verscheen hij wegens de regen niet op de baan. Verstappen was vooral positief over zijn longruns.

“Vandaag was een positieve dag”, zegt de tweevoudig Grand Prix-winnaar op zijn eigen website. “Tijdens mijn korte runs in de eerste vrije training kon ik mijn snelheid niet echt laten zien door de rode vlag, maar de lange runs zagen er positief uit. Op dit moment staan we nog iets achter op Mercedes, maar de temperatuur zou zondag omhoog gaan en dat is in ons voordeel.”

Wat het weer betreft is de kans op regen ook morgen aanwezig. Zondag zal het tijdens de race zeer waarschijnlijk droog zijn. “Op een droge baan kunnen we een goed resultaat scoren en in de regen al helemaal.”

De derde vrije training gaat zaterdag om 5.00 uur van start.