Sergio Perez weer fit na ‘moeilijkste race ooit’

(c) Force India

Sergio Perez kende sportief een goed weekend in Maleisië. De Mexicaan kwalificeerde zich als negende en finishte de race als zesde. Qua gezondheid was het echter een stuk minder, hij dacht zelfs vlak voor het raceweekend dat hij de Grand Prix op het circuit van Sepang moest overslaan.

“Ik voel me eindelijk weer normaal. Ik ben dit weekend weer honderd procent”, vertelde Perez donderdag op het circuit van Suzuka tegenover de verzamelde pers. “Het virus had me goed te pakken. Ik denk dat de race van afgelopen zondag mijn moeilijkste ooit was. Het was erg zwaar.”

Aan stoppen heeft Perez tijdens het weekend niet gedacht. Alleen in de aanloop voor de Grand Prix had hij wel wat twijfels. “Er was een moment, waarschijnlijk op donderdag of op vrijdagochtend, dat ik dacht dat ik het weekend moest overslaan. Maar het ging vervolgens elke dag een beetje beter. Dat we door het weer niet veel konden rijden op de vrijdag, heeft me veel geholpen. Ik heb daar geluk mee gehad.”