Silly season: ‘Mercedes en Ferrari bereiden megadeal Verstappen voor’

(c) Red Bull Racing

Hoewel het silly season voor wat betreft 2018 eigenlijk zo goed als voorbij is, immers alle topteams zijn voorzien en hebben hun stoeltjes vergeven, lijkt het silly season voor 2019 nu al los te barsten. Volgens de ‘Evening Standard’ bereiden zowel Mercedes als Ferrari namelijk een megadeal op Max Verstappen voor, naar aanleiding van zijn recente optreden in Maleisië. De Nederlander zou een bedrag van ten minste 22 miljoen euro per jaar kunnen gaan verdienen bij een van de topteams. Daarmee zou Verstappen zich ook financieel aan de top van het rijdersveld melden.

Doorbraak

Volgens de krant is Red Bull Racing er alles aan gelegen om hun groeibriljant te laten zien dat het team voor de Nederlander de beste keus is voor de komende jaren, in zijn jacht naar succes. Teambaas Christian Horner: “Wij hebben Max’ doorbraak mogelijk gemaakt naar een topteam en hij heeft inmiddels twee zeges op zijn naam staan.”

Bovendien maakt het team zich zorgen over een mogelijk vertrek van Daniel Ricciardo aan het eind van dit seizoen. Red Bull adviseur Dr. Helmut Marko: “Verstappen heeft tenminste nog een contract, maar Ricciardo houdt alle opties vooralsnog open. We moeten alternatieven achter de hand hebben, en zullen ons wat dat betreft niet laten verrassen”, aldus Marko.

Het contract van Verstappen bij Red Bull loopt door tot eind 2019. Hij heeft wel een aantal clausules in zijn contract staan waardoor hij eind 2018 mag vertrekken als Red Bull hem geen auto kan leveren waarmee hij kan strijden om de titel.

Toekomst

Verstappen zelf laat zich vooralsnog niet uit over zijn toekomst na 2018: “Ik wil nog niet bezig zijn met wat er in de toekomst allemaal kan gebeuren. Voorlopig wil ik mij concentreren op mijn dienstverband bij Red Bull en eerst maar het huidige seizoen alsnog tot een goed einde brengen. Eind 2018 is nog ver weg.”