Ferrari verwacht bak van Vettel te kunnen redden

De technici van Ferrari lijken goed nieuws te hebben voor Sebastian Vettel (c) Scuderia Ferrari

Het lijkt er op dat Sebastian Vettel komende zondag zonder gridstraf aan de start van de Grand Prix van Japan kan verschijnen. De Duitser kwam afgelopen weekend tijdens de uitloopronde van de GP van Maleisië in botsing met Lance Stroll.

Daarbij raakte de versnellingsbak van de SFH70 flink beschadigd. Gevreesd werd dat de bak afgeschreven en vervangen moest worden. Dat had Vettel in Japan beslist een gridstraf opgeleverd.

De techneuten van Ferrari hebben de afgelopen dagen al hun tijd en energie gestoken in het herstellen van de bak. Volgens Sky Italia zijn ze er op het hoofdkwartier van overtuigd dat deze te redden is en komend weekend gewoon gebruikt kan worden op Suzuka. Dat zou betekenen dat Vettel zich gewoon kan mengen in de titelstrijd.