Vettel vreest gridstraf na incident met Stroll

(c) Scuderia Ferrari

Volgens de BBC staat Sebastian Vettel komend weekend tijdens de Grand Prix van Japan een gridstraf van vijf plaatsen te wachten. De FIA deelde na het incident tussen de Duitser en Lance Stroll in de Maleisische Grand Prix weliswaar geen straffen uit, maar de versnellingsbak kreeg wel een fikse tik. Voor het vervangen van een versnellingsbak krijgt een coureur vijf plaatsen gridstraf.

Volgens Vettel vermoedt Ferrari dat er schade is aan de versnellingsbak. Het Italiaanse team heeft de bak voor onderzoek teruggestuurd naar Maranello. “Het zou inderdaad kunnen dat ons nog een nare verrassing te wachten staat”, zegt Vettel tegen Motorsport.com. “Ik hoop van niet want het was totaal onnodig.”

Vettel en Stroll kwamen met elkaar in botsing tijdens de uitloopronde.

https://www.youtube.com/watch?v=PxpTyqzNpHc