Zieke Perez vreesde ‘zwaarste race uit loopbaan’ te missen

(c) Force India

Sergio Perez had het hele weekend last van een virus. De zieke Mexicaan was zelfs bang dat hij de Grand Prix van Maleisië aan zich voorbij moest laten gaan. De Force India-coureur ging echter toch van start en kwam na een sterke race als zesde over de finish.

“Dit was de zwaarste race uit mijn carriere”, aldus de 27-jarige Perez. “Het hele weekend door was ik bang dat ik moest opgeven. Alleen al het bereiken van de finish was voor mij een fantastisch resultaat. Op wilskracht ben ik doorgegaan en ik wil alle artsen bedanken voor hun medische hulp.”

Perez reed het grootste gedeelte van de race in niemandsland. “Ik passeerde vroeg in de wedstrijd Stoffel Vandoorne. Daardoor kon ik de race en mijn banden controleren. Halverwege raakte ik met Sebastian Vettel in gevecht, maar dat was een oneerlijke strijd. Ik ben heel blij dat ik na zo’n zwaar weekend belangrijke punten weet te scoren voor het team. Komend weekend in Japan hoop ik weer volledig fit te zijn.”

https://www.instagram.com/p/BZtVKYiH6UL/?taken-by=schecoperez