Zieke Perez vreesde ‘zwaarste race uit loopbaan’ te missen

(c) Force India

Sergio Perez had het hele weekend last van een virus. De zieke Mexicaan was zelfs bang dat hij de Grand Prix van Maleisië aan zich voorbij moest laten gaan. De Force India-coureur ging echter toch van start en kwam na een sterke race als zesde over de finish.

“Dit was de zwaarste race uit mijn carriere”, aldus de 27-jarige Perez. “Het hele weekend door was ik bang dat ik moest opgeven. Alleen al het bereiken van de finish was voor mij een fantastisch resultaat. Op wilskracht ben ik doorgegaan en ik wil alle artsen bedanken voor hun medische hulp.”

Perez reed het grootste gedeelte van de race in niemandsland. “Ik passeerde vroeg in de wedstrijd Stoffel Vandoorne. Daardoor kon ik de race en mijn banden controleren. Halverwege raakte ik met Sebastian Vettel in gevecht, maar dat was een oneerlijke strijd. Ik ben heel blij dat ik na zo’n zwaar weekend belangrijke punten weet te scoren voor het team. Komend weekend in Japan hoop ik weer volledig fit te zijn.”

View this post on Instagram

Sabía que iba a ser un gran premio difícil pero no pensé que tanto. Físicamente ha sido el fin de semana más difícil de mi carrera en la F1. Gracias a los médicos, los cocineros, a las chicas del catering y todos los compañeros del equipo que estuvieron muy al pendiente de mí y me ayudaron a llegar de la mejor forma posible al día de hoy. Me voy muy contento con este gran resultado y quiero dedicárselo a todo mi país para que sigamos fuertes en estos tiempos difíciles. #NeverGiveUP #FuerzaMéxico ••• I knew it was going to be a hard grand prix but not that much. It’s been the most physically demanding weekend in my F1 career. Thank to the doctors, the chefs, the girls of the catering and all my teammates who took care of me all the weekend and helped me to get to the race day in the best possible shape. I leave Malaysia very happy with a great result and I want to dedicate it to all my country to continue strong in this difficult times. #NeverGiveUP 🙌🙏🇲🇽

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez) on