Hamilton wilde niet ten koste van alles Verstappen verslaan

(c) Red Bull Racing

Lewis Hamilton stak na afloop van de Maleisische Grand Prix de loftrompet over Max Verstappen. De Brit werd in de openingsfase van de wedstrijd verschalkt door de Nederlander en zag Verstappen zijn tweede Formule 1-zege boeken. Hamilton kwam als tweede over de finish.

Hamilton had tijdens het gevecht met de Red Bull-coureur het gevoel dat hij zijn aanstaande wereldtitel kon verspelen. “Max deed het fantastisch”, zei de drievoudig wereldkampioen voor de camera van Ziggo Sport. “Hij had niets te verliezen en ik had heel veel te verliezen. Ik wilde met hem vechten, maar niet ten koste van alles. Een tweede plaats is gezien de WK-stand voor mij nu ook goed. De volgende wedstrijd wil ik weer voor de zege gaan.”

Kampioenschapsleider Hamilton vergrootte in de stand om het WK zijn voorsprong op Sebastian Vettel – die als vierde over de meet kwam – tot 34 punten.

https://twitter.com/LewisHamilton/status/914443254388621315