Debutant Gasly kon in bloedheet Sepang niets drinken

(c) Scuderia Toro Rosso

Pierre Gasly debuteerde met een veertiende plaats tijdens de Grand Prix van Maleisië in de Formule 1. Een indrukwekkende prestatie want na afloop bleek dat de Toro Rosso-coureur het grootste gedeelte van de race niets kon drinken.

“Door een technisch probleem in het drinksysteem kwam al het water in mijn gezicht en niet in m’n mond terecht”, zei de 21-jarige Fransman. “Mede daardoor was het een heel zware race. Niettemin was het een dag die ik nooit meer zal vergeten. Het was nog veel mooier dan ik had verwacht.”

Tegelijkertijd blijft Gasly kritisch op zichzelf. “Ik zal beter om moeten leren gaan met mijn banden. Daardoor verloor ik wat tijd en kwam ik Kevin Magnussen niet voorbij. Maar met iets meer ervaring zal dat vanzelf komen. Ik ga de race op mijn gemak met het team terugkijken en zien waar ik mezelf nog meer kan verbeteren.”

Komend weekend zal Gasly tijdens de Grand Prix van Japan zijn tweede Formule 1-race rijden.