VT3 Maleisië: Ferrari’s opnieuw bovenaan, Verstappen zesde

(c) Scuderia Ferrari

Het team van Ferrari lijkt de beste papieren te hebben om later vandaag in Sepang poleposition te veroveren. In de derde vrije training klokte Kimi Raikkonen de snelste tijd. Hij was een tiende sneller dan teamgenoot Sebastian Vettel en twee tienden sneller dan Daniel Ricciardo. Max Verstappen werd achter beide Mercedessen zesde.

De tijd van Verstappen liet een enigszins geflatteerd beeld zien. In zijn eerste kwalificatiesimulatie kwam de Nederlander in het verkeer terecht. Toen Verstappen vlak voor tijd wilde aanzette voor een nieuwe snelle ronde ging het wederom mis. De Nederlander kwam in aanraking met Jolyon Palmer die in zijn snelle ronde zat, werd in de rondte getikt en moest met een beschadigde achterkant terug naar de pits. Palmer verloor zijn voorvleugel.

Hoewel de dreiging van regen continu om het circuit hing bleef het de volledige sessie droog. De derde training liet hetzelfde beeld zien als gisteren. Net als toen was Ferrari het snelst en had Mercedes het moeilijk. Valtteri Bottas kwam niet verder dan de vierde plek, Lewis Hamilton eindigde op de vijfde positie.

Ook voor Sebastian Vettel was het geen vlekkeloze training. De viervoudig wereldkampioen kreeg vijf minuten voor tijd te horen dat hij zijn auto langzaam rijdend terug naar de pits moest brengen. In zijn tweede versnelling reed Vettel het halve circuit rond en bereikte hij uiteindelijk de pitbox.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië gaat om 11.00 uur van start.

(c) @F1