Vettel strandt in Q1 kwalificatie Maleisië

Sebastian Vettel, Ferrari F1, Grand Prix van Mexico 2016
(c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel zal de Grand Prix van Maleisië als laatste starten. Na zijn motorwissel vanmorgen meldde de Duitser tijdens zijn installatierondje opnieuw een probleem. Het team riep hem daarop naar binnen om hem vervolgens niet meer naar buiten te sturen.

Daardoor zal Vettel zondag als twintigste starten. Ook beide Saubers en de coureurs van Haas kwamen niet verder dan Q1.

“Ik geloof niet in geluk of pech”, zegt Sebastian Vettel voor de camera van Ziggo Sport. “Dit probleem heeft vast een oorzaak. De monteurs hebben het geweldig gedaan door in korte tijd een nieuwe motor te plaatsen, maar helaas mocht het niet baten. De snelheid is opzich goed en ik ga mijn best doen om me naar voren te knokken.”