Ricciardo geeft Verstappen halve tiende voor zijn verjaardag

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo moet ook in de kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië teamgenoot Max Verstappen voor zich dulden. De Australiër was nu ook weer nipt langzamer dan de Nederlander. Voor de camera van Ziggo Sport had hij daar een logische verklaring voor: “Ik heb vandaag Max een halve tiende gegeven als cadeautje”, zei hij lachend.

Toch had Ricciardo graag voor zijn teamgenoot gestaan. “Natuurlijk wil ik het beter doen, een halve tiende blijft toch een halve tiende. Ik had natuurlijk ook liever op die derde plek gestaan. Maar aan de andere kant is een halve seconde achterstand op Lewis niet slecht. In dat opzicht hebben we wel het maximale uit de auto gehaald en kan ik tevreden zijn.”

Wat betreft de race wordt het volgens Ricciardo heel lastig te voorspellen: “Het ziet er heel interessant uit. Ik denk dat op basis van de bandenslijtage een eenstopper misschien wel mogelijk is. Maar de banden worden hier zo warm dat je misschien wel langzamer bent als je maar één keer stopt. Dus je zou morgen wel eens verschillende strategieën kunnen gaan zien.”