Lewis Hamilton: ‘Dit is een verrassing’

(c) Mercedes F1

Lewis Hamilton rekende waarschijnlijk na vrijdag niet meer op een polepostion. Mercedes herstelde zich echter uitstekend en gaf de Brit vandaag wel een goede auto. “Dit is echt een verrassing”, vertelde Hamilton na afloop op de persconferentie.

Hamilton verwachtte vanochtend voor de derde vrije training nog een moeilijke dag. “We hadden gisteren een lastige dag. We wisten niet waar we stonden. Ik heb net als mijn engineers slecht geslapen. Het was namelijk niet duidelijk of we het probleem konden verhelpen. De auto was vandaag veel beter, al leken de Ferrari’s vanochtend wel sneller. Mijn ronde in Q3 was de eerste ronde waarin ik alle eindjes echt aan elkaar kon knopen. Ik weet niet waar dat vandaan kwam, ik verraste mezelf.”

Lewis Hamilton denkt dat hij het in de race niet cadeau krijgt: “We krijgen een zware race. We zullen zien hoe het zich ontvouwt. We hebben in ieder geval de beste uitgangspositie.”