Max Verstappen: ‘Het moet nog beter’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Maleisië de vierde tijd op de klokken gezet. De Nederlander was ruim acht tienden van een seconde langzamer dan de snelste tijd van Sebastian Vettel. In de eerste sessie had de Red Bull-coureur nog de snelste tijd genoteerd.

Verstappen was na de training nog niet helemaal tevreden. “Op het moment kunnen we de strijd met Ferrari nog niet aan. Sebastian was erg snel. We hebben een aantal dingen met de auto geprobeerd, al werkten deze nog niet zo goed op de nieuwe supersofts. Toen ik terugkeerde in de pits hebben we weer wat veranderd, maar je weet dat het op gebruikte banden niet zo geweldig is om een goede ronde te rijden. Desondanks heb ik mijn rondetijd nog met vier tienden verbeterd. Morgen zal het beter gaan, maar we moeten ons nog verbeteren om Ferrari dan te verslaan”, laat hij weten aan Verstappen.nl.

Verstappen was het eens met de beslissing om de sessie na het loslaten van de putdeksel stil te leggen: “Dat snap ik volkomen. Je kunt met zo’n gat niet meer rijden, zelfs na de crash. Ze zullen er naar kijken en dan zal het morgen ongetwijfeld opgelost zijn.”