Max Verstappen klaar voor ‘zware’ race op Sepang

Max Verstappen
Max Verstappen (c) Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen koestert mooie herinneringen aan de Grand Prix van Maleisië. Vorig jaar behaalde hij met teammaat en racewinnaar Daniel Ricciardo een overtuigende dubbelzege voor Red Bull Racing. Hij hoopt dat ze het kunststukje dit weekeinde kunnen herhalen, al zal hij er op gebrand zijn dit keer als eerste over de streep te komen.

Verstappen: “Vorig jaar hadden we een één-twee in Maleisië. Daniel en ik hadden mooie gevechten en gaven elkaar net genoeg ruimte zodat we het publiek op actie trakteerden en het team op een mooi resultaat”. De jongste Grand Prix winnaar ooit is naar eigen zeggen klaar voor de uitdaging die het Sepang International Circuit vanwege de hoge temperatuur en luchtvochtigheid biedt. Net als in Singapore heeft hij zijn trainingsschema er op aangepast om de extreme hitte het hoofd te kunnen bieden.      

De Nederlander beseft zich dat het niet alleen voor de coureurs zwaar is, maar eveneens voor de pitcrew in hun overalls. Hem is er dan ook alles aan gelegen zondag de geblokte vlag te halen en zijn team een mooi resultaat te bezorgen.