Lewis Hamilton verdrietig om laatste Grand Prix van Maleisië

(c) Mercedes F1

Mercedes-coureur en leider in het wereldkampioenschap Lewis Hamilton is naar eigen zeggen “verdrietig” in de wetenschap dat dit weekeinde de laatste Grand Prix van Maleisië verreden zal worden. Tegenover ESPN zei Hamilton tijdens een persconferentie voorafgaande aan het raceweekeinde dat de laatste editie van deze “epische” GP een groot verlies voor de sport is, vooral vanwege het fysiek veeleisende karakter van deze race.

De commerciële rechtenhouder van de sport kondigde in april reeds aan dat de organisatie van de Maleisische Grand Prix besloot haar contract een jaar eerder dan aangekondigd te beeïndigen. De Maleisische regering haalt de tegenvallende kaartverkoop aan als voornaamste argument voor dit besluit. En dus valt zondag op het Sepang International Circuit de zwart-wit geblokte vlag voor het laatst, voor wat de Formule 1 betreft.

Hamilton: “Het is de meest uitdagende race voor de wagen en het team, dus er verdwijnt een van de zwaarste, zo niet dé zwaarste Grand Prix van het seizoen van de kalender, het zal moeilijk zijn een vervanger te vinden.” De condities tijdens dit raceweekeinde zijn volgens Hamilton bijzonder pittig te noemen, met temperaturen die de dertig graden Celsius gemakkelijk overstijgen. De temperatuur in de cockpit komt al snel in de buurt van vijftig graden Celsius. Omdat de race overdag verreden wordt is het beslist zwaarder dan bijvoorbeeld de Grand Prix van Singapore, waar ’s nachts gereden wordt.