Aston Martin Red Bull Racing vanaf volgend seizoen op de grid

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen rijdt volgend seizoen voor Aston Martin Red Bull Racing. De huidig werkgever van de Nederlander heeft de samenwerking met de Britse autoleverancier geïntensiveerd. Daardoor is Aston Martin komend seizoen titelsponsor van Red Bull en neemt de renstal met een nieuwe naam deel aan de Grands Prix.

Aston Martin prijkt al sinds het begin van 2016 op de Red Bulls als sponsor. De overeenkomst zou een opmaat kunnen zijn naar het leveren van een motor voor Red Bull door het Engelse automerk, maar dat zou waarschijnlijk pas vanaf 2021 zijn. Dan gaan de regels voor de Formule 1-motoren op de schop.

Aston Martin levert op dit moment geen motoren aan Formule 1-teams, maar wil mogelijk instappen als de FIA de huidige regels aanpast.

Red Bull zit waarschijnlijk aan het eind van 2018 al om motoren verlegen. Motorleverancier Renault heeft informeel aangegeven de samenwerking niet te willen vervolgen. Zeer waarschijnlijk stapt het team dan voor de korte termijn over op Honda-motoren. Dochterteam Scuderia Toro Rosso rijdt komend jaar al met motoren van de Japanse fabrikant.