Cruciale zege voor Morbidelli in Moto2-kampioenschap

Teammanager Michael Bartolemy had nog zo gezegd dat Franco Morbidelli zich alleen maar druk moest maken over Tom Lüthi. Als hij die achter zich hield, was het prima. Geen risico’s nemen in de strijd om het wereldkampioenschap, verstandig rijden. Maar de Romein sloeg de orders van zijn teammanager in de wind en ging vol voor de overwinning in de Moto2-race in Aragon. Het kan wel eens dé cruciale overwinning blijken te zijn in het wereldkampioenschap.

“Ik ga toch niet voor de tweede plaats als ik kan winnen”, grinnikte Morbidelli. “Ik heb gewoon geracet zoals ik altijd zou doen. Toen Mattia Pasini bij me kwam heb ik wel even nagedacht: moet ik op safe spelen? Maar ik ben blijven knokken en heb gewonnen. En dat is heel fijn.”

Met Pasini tweede en Miguel Oliveira knap derde, pakte Morbidelli een forse marge op Tom Lüthi die vierde werd. Dat leverde Morbidelli een marge van 21 punten op in het kampioenschap (was 9 punten) en een psychologisch voordeel, omdat de Zwitser nu risico’s moet nemen wil hij zijn kansen op de wereldtitel levend houden.