Ricciardo: ‘Verstappen mijn lastigste teamgenoot’

Max Verstappen en Daniel Ricciardo
Max Verstappen en Daniel Ricciardo (c) Red Bull Racing

Max Verstappen is tot nu toe de lastigste teamgenoot die Daniel Ricciardo in de Formule 1 heeft gehad. Dat vertelde de Australiër in een interview met Channel 4 F1.

Op de vraag of Verstappen de meest uitdagende coureur is die hij in de Formule 1 naast zich heeft gehad, antwoordde hij: “In mijn ervaring wel, ja. Ik wil Sebastian Vettel daarbij niet te kort doen. Sebastian was en is een geweldige coureur, maar Max is mijn lastigste teamgenoot.”

Ricciardo en Verstappen zijn in ieder geval aardig aan elkaar gewaagd. Vorig jaar versloeg de Honey Badger Verstappen in het kwalificatieduel met 11-6. Dit jaar is het echter Verstappen die op de zaterdag sneller is. Met nog zes races te gaan staat het 10-4.

Ricciardo pakt op zondag de meeste punten. De Australiër was in 2016, met 220 tegen 191 punten voor Verstappen, succesvoller. Dit jaar staat Ricciardo op 162 en Verstappen op 68 punten.