Max Verstappen kijkt vooruit naar Maleisië en Japan

(c) Red Bull Racing

Na Singapore gaat het Formule 1-circus naar Maleisië en Japan. Volgende week staat eerst Maleisië op het programma en zeven dagen later is het de beurt aan Japan. Max Verstappen finishte vorig jaar zowel in Maleisië als op Suzuka als tweede.

“Vorig jaar behaalden we een een-twee in Maleisië. Daniel en ik hadden een goed wiel aan wiel gevecht. We gaven elkaar precies genoeg ruimte en dat leverde mooie actie op voor het publiek. Voor het team was het een fantastisch resultaat”, laat Verstappen weten.

De omstandigheden zullen in Maleisie ook weer zwaar zijn voor de coureurs. Verstappen: “Zowel Singapore als Maleisië zijn erg hete en vochtige races. Dat ze elkaar opvolgen betekent dat je je training op die omstandigheden kunt afstemmen, maar het blijft fysiek zwaar.”

De Nederlander kijkt uit naar de race in Japan: “Suzuka blijft altijd een speciale plek voor me. Ik maakte daar mijn Formule 1-debuut tijdens de vrijdag training. Het is een echte ‘old school’-circuit. Mijn favoriete bocht is de snelle Esses, maar dat is ook het moeilijkste gedeelte van de baan.”