Boullier: ‘Slechte prestaties rampzalig voor geloofwaardigheid McLaren’

(c) McLaren-Honda

McLaren heeft de afgelopen drie jaar niet goed gepresteerd. De samenwerking met Honda leverde niet het gewenste resultaat. McLaren-teambaas Eric Boullier is dan ook van mening dat deze jaren rampzalig zijn geweest voor de geloofwaardigheid van het team en voor de zoektocht naar nieuwe sponsoren.

Boullier kijkt uit naar de samenwerking met Renault en wil met het team weer terugkeren naar de top. “Ik ben er van overtuigd dat we de komende vijf jaar zullen terugkeren waar McLaren thuishoort. We geloven dat de overstap naar Renault de beste beslissing voor McLaren is”, zegt hij in interview met Formula1.com.

De teambaas van McLaren is blij dat de aandeelhouders het roer hebben omgegooid: “Zij zijn dapper genoeg geweest om de prestatie op het circuit te verkiezen boven de zakelijke belangen. Ze hadden ook kunnen zeggen: ‘laten we wachten tot Honda wakker wordt.”

Met de overstap van Honda naar Renault lijkt de toekomst van Fernando Alonso ook bij het team uit Woking te liggen. “Wij zijn dicht bij een overeenkomst. Fernando wil blijven, dat zie je aan hem. Er zijn nog wat details op het gebied van marketing die we moeten bespreken.”