Max Verstappen somber over rest van seizoen

(c) Red Bull Racing

De prestaties van teamgenoot Daniel Ricciardo ten spijt, is Max Verstappen pessimistisch over de kansen van Red Bull in de resterende zes races. De Nederlander viel tijdens veertien Grands Prix maar liefst zeven keer uit, om afwisselende redenen. Zijn laatste uitvalbeurt was op Singapore waar hij door de beide Ferrari’s in de tang werd genomen.

Volgens Verstappen is er bij de resterende zes races geen circuit dat betere kansen biedt op een overwinning dan de afgelopen race op het Marina Bay Street Circuit. De kans op een overwinning “zal niet zo sterk zijn als dat circuit”, aldus de Red Bull-coureur tegenover Autosport. “Dit was onze beste kans op een goed resultaat, maar het hele jaar is al niet mijn kant op gegaan”, meent Verstappen. Hij suggereerde dat hij misschien nog een paar keer zou moeten uitvallen zodat hij de komende jaren van uitvalbeurten gevrijwaard blijft. Of dan de slotrace in Abu Dhabi geen kans op een overwinning biedt? Verstappen: “Nee, daar zijn teveel lange rechte stukken.”