Nog geen besluit naamsverandering Force India

(c) Force India

Force India heeft nog geen definitief besluit genomen over de naamsverandering van de renstal. De teamleiding streeft naar een meer internationale uitstraling en wil vanaf 2018 onder een andere naam gaan racen.

Probleem is dat de beoogde naam Force 1 of Force One volgens de nieuwe eigenaar van de Formule 1 als afkorting voor te veel verwarring zorgt met de afkorting van de koningsklasse van de autosport: F1.

Force Racing

Force India is daarom naarstig op zoek naar een andere naam. Volgens sportdirecteur Otmar Szafnauer is het proces bijna afgerond zo vertelt hij aan Auto Motor und Sport. “De naam staat nog niet helemaal vast, maar Force Racing heeft goede kansen.”

De naamsverandering moet bij de FIA worden aangevraagd. Vervolgens buigt de Formule 1-commissie zich over de kwestie en neemt een beslissing.

Aston Martin

In 2016 was er ook sprake van een naamswijziging van het team. Force India was dichtbij een overeenkomst met Aston Martin, maar deze ging op het laatste moment niet door.