Valentino Rossi mogelijk toch in actie in Aragon

Valentino Rossi lijkt te willen proberen komend weekend mee te doen aan de MotoGP van Aragon. Amper tweeëneenhalve week nadat hij zijn been brak, heeft Rossi op het circuit van Misano getest. De negenvoudig wereldkampioen reed een aantal ronden op een Yamaha R1M om uit te proberen hoe zijn mobiliteit is op de motor. De test moest voortijdig worden afgebroken omdat het begon te regenen. Rossi neemt woensdagmiddag een besluit.

Dat Rossi het mogelijk wil proberen, wil nog niet zeggen dat hij toestemming krijgt van de artsen om te rijden. Daarvoor moet hij eerst een medische test ondergaan waarin onder meer wordt gekeken naar de belastbaarheid. Zo moet hij binnen een bepaalde tijd een aantal meters kunnen lopen en moet hij op één been – ook het gebroken been – kunnen staan.

Drie weken na een dubbele beenbreuk (Rossi brak scheen- en kuitbeen bij een ongelukje met een enduromotor) weer racen zou uitzonderlijk zijn. Direct na de operatie sprak de behandelend orthopedisch chirurg van minimaal dertig tot veertig dagen. Als Rossi vrijdag in Aragon aan de eerste training zou meedoen, zou dat 22 dagen na het incident zijn.

Als Rossi besluit te het te willen proberen en hij komt door de medische keuring, dan betekent dat dat Michael van der Mark zijn MotoGP-debuut aan zich voorbij ziet gaat. Overigens kan Rossi na de eerste training alsnog besluiten zijn plaats aan Van der Mark af te staan, als blijkt dat het toch niet gaat.

Foto: Gazzetta dello Sport