Getergde Horner springt in de bres voor Verstappen

(c) Red Bull Racing

Christian Horner neemt het na afloop van de Grand Prix van Singapore op voor Max Verstappen. De Red Bull-teambaas is gepikeerd over een tweet van Ferrari waarin werd gesuggereerd dat de Nederlander schuldig was aan de startcrash.

“Hoe kan je Max in hemelsnaam de schuld geven als je de beelden hebt gezien?”, vraagt Horner zich af voor de camera van Sky Sports. “Je ziet Sebastian agressief naar links rijden. Kimi komt opeens van rechts. Max zit daar tussenin en hij kan niet zomaar uit het niets verdwijnen. Het is bijzonder ongelukkig om op zo’n manier uitgeschakeld te worden.”

Horner vervolgde getergd: “In feite deden Seb en Kimi precies hetzelfde. Ze sneden Max op een agressieve manier af, hij kon geen kant op en viel uit. Het resultaat was voor iedereen te zien. Iemand die na het bekijken van de beelden nog steeds denkt dat het Max z’n eigen schuld was moet zijn ogen laten testen.”