VT3 Singapore: Max Verstappen zet snelste tijd neer

Max Verstappen
Max Verstappen (c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft in de laatste vrije training van de Grand Prix van Singapore de snelste tijd gereden. De Nederlander was nipt sneller dan Sebastian Vettel. Daniel Ricciardo, op vrijdag nog twee keer de snelste, kwam niet verder dan P6.

Ook in de derde vrije training was Red Bull het sterkste team. Het gat met de concurrentie was dit keer wel een stuk kleiner. Vettel gaf slechts 0,072 seconde toe op de tijd van Verstappen en Lewis Hamilton kwam op P3 0,142 seconde te kort.

McLaren liet in deze training ook weer zien dat er rekening gehouden moet worden met het team uit Woking. Fernando Alonso pakte P4 en Stoffel Vandoorne zette de vijfde tijd op de klokken.

Voor Red Bull Racing was het echter geen vlekkeloze training. Max Verstappen had in de slotfase van de sessie problemen; “de auto schakelt uit zichzelf”, liet de Nederlander over de boordradio weten. Daniel Ricciardo raakte in zijn snelle ronde de muur, waardoor hij genoegen moest nemen met P6.