Bendsneyder in slotfase naar derde rij in Moto3

Met een goede vliegende ronde heeft Bo Bendsneyder zich weten te verzekeren van een startplaats op de derde rij voor de Moto3-race van de Grand Prix van San Marino. Met die ronde steeg de Rotterdammer met stip van rond de twintigste plaats naar de negende. De eerste rij wordt bezet door Enea Bastianini, Jorge Martin en Joan Mir.

Het team van Bendsneyder leek net als gisteren moeite te hebben de juiste afstelling te vinden voor de KTM op het Misano World Circuit. Bendsneyder stond vaak lang binnen. Pas in de slotfase van de kwalificatietraining leek hij zijn ritme te hebben gevonden. Toen de hele bups Moto3-rijders in een traag voortkruipende file – allemaal wachtend op elkaar – de baan opging voor de ultieme rondetijd, besloot Bendsneyder het erop te wagen. Als een van de eersten gaf hij gas. Het voordeel was niet alleen dat hij redelijk vrij baan had, maar ook dat hij nog een extra ronde kon. Die voorlaatste ronde was echter al genoeg. In de laatste ronde was Bendsneyder ook snel, maar hij kon zijn tijd net niet meer verbeteren.

https://www.facebook.com/MotoGP/videos/10156101274765769/

In de slotseconden ging het flink mis voor de Belgische coureur Livio Loi. Hij werd snoeihard van zijn Honda gekegeld door de rondtollende machine van Gabriel Rodigo, die veel te wild te ver naar rechts op de kerbstones terecht kwam en de controle verloor. Loi vloog hoog door de lucht en smakte op het asfalt, waarbij hij ook nog een tik kreeg van zijn eigen motor. Loi hield daar een gebroken linker sleutelbeen en vermoedelijk ook een hersenschudding aan over.

Foto: KTM Images