Verstappen denkt dat podium haalbaar is in Singapore

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen verwacht over anderhalve week tijdens de Grand Prix van Singapore te kunnen strijden om het podium. Dat zegt hij op zijn eigen website.

“In het verleden heeft Red Bull er goed gepresteerd”, zegt de Red Bull-coureur over de Grand Prix die in het donker wordt verreden. “Ik denk dat we dit jaar voor het podium kunnen gaan.”

Verstappen kan wel weer een succes gebruiken. Tijdens de Grand Prix van Italië afgelopen zondag werd hij teleurstellend tiende. Een week daarvoor viel hij uit tijdens de Belgische Grand Prix.

De 19-jarige Nederlander heeft zich optimaal voorbereid op de wedstrijd. “De nachtrace en hoge temperaturen vergen het uiterste van je en ik vind Singapore fysiek de zwaarste race van het seizoen. Ik ben me al een paar weken aan het voorbereiden door in de sauna te trainen en te zweten, zodat ik de hitte in Singapore en Maleisië kan weerstaan.”

Verstappen vervolgt: “De baan in Singapore heeft veel bochten en daarom vind ik het leuk er te rijden. Net als de meeste stratencircuits is het tamelijk hobbelig, wat het zelfs nog uitdagender maakt.”

De Grand Prix van Singapore gaat volgende week zondag om 14.00 uur van start.