Bendsneyder mist kostbare tijd door vroege crash

Fabio di Giannantonio heeft de snelste tijd gereden in de vrije trainingen voor de Moto3, met teamgenoot Jorge Martin en landgenoot Enea Bastianini op zijn hielen. Bo Bendsneyder (foto) reed de ietwat teleurstellende veertiende tijd.

Door een crash al vroeg in de tweede training verloor Bendsneyder kostbare tijd. Het duurde zeker een kwartier voordat de motor van de Rotterdammer terug was in de pits en de monteurs de machine weer rijdend hadden. In de resterende tijd had Bendsneyder even nodig om zijn ritme weer te vinden op de baan die veel warmer was dan vanochtend. Pas in het laatste deel van de eerste training konden de Moto3-coureurs op slicks het circuit op. Eerder was de baan daarvoor nog te nat na de pittige regenbuien van gisteravond en vannacht.

Foto: MotoGP.com