Alex Marquez naar het ziekenhuis na val in Moto2-training

Alex Marquez heeft serieuze inwendige verwondingen overgehouden aan een enorme crash in de eerste vrije training voor de Moto2 en mist daardoor nagenoeg zeker de race van zondag. Er was sprake van dat de jongste Marquez zijn bekken had gebroken, maar dat lijkt mee te vallen. De Spanjaard werd aan het eind van de sessie in de lucht gekatapulteerd en kwam hard neer op zijn heup. Hij moest per brancard worden afgevoerd en is inmiddels naar het ziekenhuis overgebracht voor verder onderzoek. Marquez had de snelste tijd gereden in de eerste training.

In de tweede training was de snelste tijd voor Mattia Pasini, uit San Marino. Tegen het eind van de sessie nam de lokale held de voorlopige poleposition over van Franco Morbidelli, met een verschil van 0,065. Takaaki Nakagami reed de derde tijd.