Jean Todt: ‘Halo als ‘gele trui’ gebruiken’

Pierre Gasly test de halo. (c) Red Bull Content Pool

De halo wordt volgend jaar ingevoerd, maar hoe deze er uit gaat zien is nog niet duidelijk. FIA-president Jean Todt staat bijvoorbeeld achter het idee om de halo van de kampioenschapsleider in de Formule 1 uit te voeren in een andere kleur.

Todt vertelt aan Motorsport.com over het uiterlijk van de halo: “Ik denk dat we slimme oplossingen hebben. We zouden de halo van de leider van het wereldkampioenschap een andere kleur moeten geven. De halo wordt dan zoals de gele trui voor de leider in de Tour de France. Ook heb ik gehoord dat anderen de plaats al verkocht hebben aan sponsoren.”

Over de kritiek die halo krijgt is Todt duidelijk: “Het maakt me niets uit. Het maakt me wel uit als er ongelukken gebeuren en ik me realiseer dat we er niets aan gedaan hebben. Als je kijkt naar de laatste grote crashes in formule-wagens, waren ze allemaal in de buurt van het hoofd.”