Force India ‘bijna akkoord’ met Sergio Perez over langer verblijf

(c) Sahara Force India

Force India gaat er vanuit dat Sergio Perez ook in 2018 voor de renstal zal rijden. Dat zegt directeur van het team Otmar Szafnauer tegen Autosport.

“We zijn bijna rond met ‘Checo'”, zegt Szafnauer die aangeeft dat Force India Perez graag al eerder had bevestigd. “Het is geen geheim dat hij een groot management achter zich heeft staan. Daardoor moet je in feite meerdere contracten afsluiten om hem binnen te halen. Het duurt allemaal iets langer dan we vooraf hadden gehoopt.”

Szafnauer benadrukt dat alle contracten zo goed als rond zijn. “Het is een kwestie van de puntjes op de i zetten.”

Sergio Perez – die deze week in verband werd gebracht met Williams – is bezig aan zijn vierde seizoen bij Force India. Hij lag dit jaar meerdere malen in de clinch met zijn rookie-teamgenoot Esteban Ocon. Met 58 punten staat de 27-jarige Mexicaan op de zevende plaats in het kampioenschap. Ocon staat achtste en scoorde drie punten minder dan Perez.

Ocon heeft bij het team een doorlopend contract en is al vastgelegd voor aankomend seizoen.