Red Bull wil in 2018 niet drie, maar vijf motoren per coureur

Christian Horner (c) Red Bull

Red Bull teambaas Christian Horner wil dat coureurs ook in 2018 de beschikking krijgen over vier motoren. De FIA is van plan om het aantal motoren vanaf volgend seizoen te verminderen van vier naar drie per coureur. De controversiële plannen van de Formule zijn hem een doorn in het oog.

Tijdens de afgelopen Grand Prix op Monza kregen maar liefst negen coureurs gridstraffen uitgedeeld, waaronder ook Max Verstappen en Daniel Ricciardo van Red Bull. De meeste coureurs ontvingen deze straffen wegens motorwissels. Eerder maakte F1-sportdirecteur Ross Brawn al bekend dat hij van de gridstraffen af wil voor coureurs die onderdelen of complete motorblokken wisselen.

Tegenover de Oostenrijkse krant ‘Salzburger Nachrichten’ geeft Horner aan dat het een belachelijk plan is dat de Formule 1 juist naar drie motoren per coureur wil in 2018. Hij maakt ernstig bezwaar tegen deze plannen door te stellen dat coureurs juist de beschikking zouden moeten krijgen over een motor méér dan dit seizoen, dus vijf in plaats van vier motoren.

Volgens Horner is het voorgestelde aantal van drie motoren veel te laag in het licht van de huidige en complexe ‘power unit’-regels: “Het zou jammer zijn als het wereldkampioenschap beslist zou worden vanwege het aantal beschikbare motoren”.