VT3 Monza: regen speelt coureurs parten

(c) Red Bull Racing

De derde vrije training van de Grand Prix van Italië is wegens de aanhoudende zware regen beperkt gebleven tot een sessie van slechts 16 minuten.

Daniel Ricciardo en Max Verstappen waren de eersten die om 11:44 uur op full wets naar buiten gingen. Dat het echt nat was bleek wel uit de opmerking van Verstappen aan zijn race engineer. Die wilde tijdens het eerste rondje van de Nederlander even de communicatie controleren, maar Verstappen wilde daar niets van weten: “ik doe even geen radiocheck, het is te glad.”

De meeste coureurs besloten na één rondje de pits weer op te zoeken. Uiteindelijk klokten slechts zeven coureurs een tijd. Voor de boeken: Felipe Massa was de snelste met 1:40,660, gevolgd door Lance Stroll en Nico Hülkenberg.

De kwalificatie staat voorlopig nog steeds gepland voor 14:00 uur.