Max Verstappen: ‘Het was leuk om te rijden’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kende een prima kwalificatie. De Nederlander moest op een nat Monza alleen Lewis Hamilton voor zich dulden. Door meerdere gridstraffen start de Nederlander niet als tweede, maar begint hij de race als veertiende.

“Het was best een goede kwalificatie, alles werkte prima”, vertelde Max Verstappen. “Tijdens Q3 was ik niet zo blij met de auto als in Q1 en Q2. Vooral in de laatste sector kon ik geen grip vinden. Mijn laatste ronde was goed.”

Verstappen was tevreden over het resultaat: “Ik hoorde via de boordradio dat ik op poleposition stond en mijn engineer vertelde mij mijn sectortijden. Maar ik zei hem daarmee te stoppen en te vertellen wat Lewis aan het doen was. Hij was degene om te verslaan. Om op een seconde achterstand te staan, met het pakket dat we hebben, is een erg goed resultaat. Het was leuk om in de regen te rijden.”

Over de race is de Nederlander redelijk positief: “We zien morgen wel wat het wordt. We hebben geen geweldige startpositie, maar qua racesnelheid kunnen we ons zeker opwerken tot in de punten. Het is alleen jammer dat Williams en Force India zo ver naar voren staan, daardoor zullen ze in de eerste ronden veel tijd winnen.”