Valentino Rossi geopereerd aan gebroken been

Valentino Rossi is vannacht met succes geopereerd aan de dubbele beenbreuk die hij gisteren overhield aan een valpartij met de enduromotor. In het universitaire ziekenhuis van Ancona werd vannacht om 3.00 uur een metalen pin in het rechterbeen van de MotoGP-coureur geplaatst, waarmee het gebroken scheen- en kuitbeen weer aan elkaar werd gezet.

“De operatie is goed gegaan”, laat Rossi weten via een persbericht. “Toen ik vanochtend wakker werd, voelde ik me al een stuk beter. Ik wil de staf van het Riuniti-ziekenhuis in Ancona en in het bijzonder dokter Pascarella, die me heeft geopereerd, van harte bedanken voor de goede zorgen.”

Rossi beloofde er alles aan te doen zo snel mogelijk weer op de motor te zitten. “Het spijt me erg dat dit is gebeurd. Ik ga hard werken aan mijn herstel, want ik wil zo snel mogelijk weer kunnen rijden.”

De vorige keer toen Rossi zijn been brak, in de training voor de MotoGP van Mugello in 2010, kostte het hem iets meer dan een maand. Afhankelijk van het herstel deze keer zal de 38-jarige Rossi minimaal twee races missen: de Grand Prix van San Marino op het circuit van Misano volgend weekend en de Grand Prix van Aragon op 24 september.

Zijn strijd om de wereldtitel kan hij daardoor waarschijnlijk wel vergeten. Rossi staat momenteel vierde in de tussenstand op 26 punten achterstand, met nog zes races te gaan.

Foto: Movistar Yamaha MotoGP