Grote man achter Ferrari-succes niet welkom bij festiviteiten

(c) Scuderia Ferrari

Ferrari trekt dit weekend alles uit de kast om het zeventigjarige bestaan van het automerk te vieren. Rondom de Grand Prix van Italië staat een groot aantal festiviteiten gepland, met als grote afwezige Luca di Montezemelo.

De oud-teambaas van de Scuderia (zelf gisteren ook 70 jaar geworden) laat aan de Gazzetta dello Sport weten niet uitgenodigd te zijn voor de feestelijkheden.

Luca di Montezemelo (c) Scuderia Ferrari

Di Montezemelo werd in 1974 op 27-jarige leeftijd door Enzo Ferrari zelf aangesteld als teambaas van de kwakkelende stal. Prompt werd de Scuderia drie keer op rij wereldkampioen (1975, 1976 en 1977). De aristocraat werd begin jaren negentig gepromoveerd tot president-directeur van het hele concern en was in die hoedanigheid de architect achter het succes van het team rond Ross Brawn en Michael Schumacher. In 2014 nam hij ontslag na een conflict met Sergio Machionne de nieuwe CEO van FIAT Chrysler, de moedermaatschappij van Ferrari.

Di Montezemelo lijkt er zelf niet mee te zitten niet te zijn uitgenodigd: “Het belangrijkste is dat Ferrari weer wint”, was zijn commentaar tegen de Gazzetta dello Sport.