Verbeteringen aan motor Max Verstappen

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen beleefde een teleurstellende Grand Prix van België. De Nederlander viel snel uit door problemen met zijn Renault-krachtbron. Naar aanleiding van de race in de Ardennen komt Renault in Monza met verbeteringen aan de motor. Deze moeten volgens Renault Sport F1-baas Cyril Abiteboul de betrouwbaarheid ten goede komen.

De Nederlander viel in Spa al voor de vierde keer vanwege een motorprobleem uit. Abiteboul noemde na de race in België de vele technische problemen aan de Red Bull-bolide van Verstappen onacceptabel.

Ook Alain Prost is niet blij met de situatie: “Ik ben naar Max gegaan om me persoonlijk namens Renault te verontschuldigen. Ik heb ook mijn excuses aan Red Bull Racing aangeboden. Niet alle zes de uitvalbeurten van Max komen door ons, maar vier zeker”, aldus de Fransman tegen Canal Plus.