Dubbele beenbreuk Valentino Rossi; mogelijk einde seizoen

(c) MotoGP

Valentino Rossi heeft bij een valpartij tijdens een trainingsrit op een crossmotor zijn rechter kuit- en scheenbeen gebroken. Movistar Yamaha bevestigt in een perscommuniqué dat de 38-jarige MotoGP-coureur een gecompliceerde dubbele beenbreuk heeft. Hij wordt overgebracht naar het ziekenhuis in Rimini waar hij zo spoedig mogelijk wordt geopereerd: vannacht nog en anders morgenvroeg.

Afhankelijk van de operatie en het herstel kan Rossi in het gunstigste geval nog de laatste paar races van het seizoen rijden, maar zijn titelaspiraties kunnen de prullenbak in. Rossi staat op dit moment vierde in het kampioenschap, op slechts 26 punten achterstand. De eerstvolgende race, volgend weekend, is nota bene in zijn achtertuin: het circuit van Misano ligt op slechts enkele kilometers van zijn huis in Tavullia.

Eerder dit seizoen was Rossi ook al betrokken bij een valpartij op een crossmotor. Op het circuit van Cavallara liep hij eind mei lichte nier- en leverschade op. ‘The Doctor’ was toen fit genoeg om te racen en miste geen wedstrijd.

Zeven jaar geleden brak hij ook zijn rechterbeen, toen tijdens de training voor de Grand Prix in Mugello. Toen was hij iets meer dan een maand uit de running. Omdat de belasting van het been voor motorcoureurs anders is dan voor bijvoorbeeld voetballers is de herstelperiode doorgaans minder lang.