Mateschitz vindt uitvalbeurten Verstappen onaanvaardbaar

(c) Red Bull Racing

Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz heeft het helemaal gehad met de uitvalbeurten van Max Verstappen. De steenrijke zakenman vreest Verstappen zelfs kwijt te raken als Red Bull hem geen winnende auto kan geven.

“Een uitvalpercentage van vijftig procent is onaanvaardbaar”, zegt de 73-jarige Oostenrijker tegen Speedweek.”Het karakter van Max wordt erg op de proef gesteld.”

Verstappen heeft bij Red Bull een contract tot eind 2018. Een tussentijds vertrek is volgens Mateschitz niet aan de orde. “Waar moet hij heen? De topteams zitten vol. Bij een ander team zou hij van de regen in de drup komen. Maar ook wij weten dat we Max in de toekomst niet kunnen houden als we hem geen winnende auto geven.”

Ook wat betreft de motoren zit zijn team volgens Mateschitz in een lastig parket. Volgens hem zijn Red Bull en Renault tot elkaar veroordeeld. “Een Ferrari of Mercedes-motor krijgen we niet. En Honda helpt ons niet verder.”