Force India overweegt coureurs te schorsen bij volgend incident

(c) Sahara Force India

Wanneer Force India-coureurs Esteban Ocon en Sergio Perez opnieuw met elkaar in aanraking komen hangt hen mogelijk een schorsing boven het hoofd.

Dat verklaart Force India-directeur Otmar Szafnauer tegen Motorsport.com. “We zullen dan moet kijken wie er in de auto komt te zitten”, aldus de Roemeen.

De twee kemphanen kwamen tijden de Belgische Grand Prix twee keer met elkaar in contact. De eerste keer liep het nog goed af. Bij het tweede incident raakte Ocon zijn voorvleugel kwijt. Perez had een lekke band en zag een puntenfinish in rook opgaan. De Fransman kwam als negende over de finish.

Direct na afloop van de race maakte Force India bekend teamorders in te voeren. Wanneer beide coureurs tijdens een wedstrijd achter elkaar rijden mogen zij elkaar niet inhalen.

Het incident in Spa was na Montreal, Bakoe en Boedapest de vierde keer dit seizoen dat Ocon en Perez met elkaar in de clinch lagen. Szafnauer “vindt het treurig dat het op deze manier moet gaan”, maar stelt dat “het team op de eerste plaats komt.”