‘Hamilton vraagt Mercedes om nieuw driejarig contract’

(c) Mercedes AMG

Volgens Britse media wil Lewis Hamilton met Mercedes om de tafel om te praten over een nieuw contract. De drievoudig wereldkampioen zou aan Mercedes hebben gevraagd om zijn huidige verbintenis open te breken tot 2021.

Dat schrijft ‘The Mail on Sunday’. Het huidige contract van de 32-jarige Brit loopt tot eind 2018. Hamilton zou graag zien dat Mercedes hem vastlegt tot en met eind 2020. Zijn concurrent in de strijd om de wereldtitel Sebastian Vettel tekende afgelopen weekend eveneens een driejarig contract voor het team van Ferrari.

Hamilton rijdt sinds 2013 voor Mercedes en veroverde met het team twee wereldtitels (2014 en 2015). Dit seizoen staat hij tweede in het kampioenschap met een achterstand van zeven punten op Sebastian Vettel. Eerder zei Hamilton al dat hij van plan is om zijn F1-loopbaan bij Mercedes af te sluiten.