Verstappen na uitvalbeurt: ‘Heeft geen zin om zo door te gaan’

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen viel zondagmiddag tijdens de Grand Prix van België voor de zesde keer dit seizoen uit. Opnieuw waren motorproblemen de oorzaak. De Nederlander is uren later nog altijd zeer teleurgesteld met het resultaat.

“Fans komen speciaal naar Spa-Francorchamps en kopen dure tickets. Dan zien ze me acht rondjes rijden, dat is heel zuur”,  zegt Verstappen op zijn eigen website. “Ik ben boos op de hele situatie: we zijn gewoon te langzaam, dus dan laad je jezelf telkens weer op om ervoor te gaan en probeer je punten te scoren. Maar dat gebeurt op deze manier ook niet. Het is enorm teleurstellend, dat het ’t hele jaar al zo loopt en ik zo vaak uitval, eigenlijk altijd wel in goede posities.”

De Red Bull-coureur heeft inmiddels excuses ontvangen van Renault. “Maar die heb ik het hele jaar al gehoord en daar schiet ik zelf weinig mee op. Het heeft geen zin om op zo’n manier door te gaan.”

Verstappen vindt het enorm frustrerend dat Red Bull de achterliggende oorzaak van alle problemen maar niet kan achterhalen. :”Tja, als we wisten waar het aan lag, gebeurde het niet. Voor een topteam van dit kaliber, mag zoiets absoluut niet gebeuren. Als we wisten wat de oorzaak was, konden we het oplossen. Er gaat ook steeds iets anders kapot.”

Hij vervolgt: “Ik ga daar verder niets achter zoeken, maar het is wel enorm frustrerend dat de problemen vooral mij treffen.”